Over Unique

Biografie,

Vanaf jongs af aan interesseerde Tino de Groot zich voor elektronica. Op zijn 8ste was hij al bezig met het aansluiten van lampjes, weerstandjes en wat al niet meer. Die elektronicadoos was voor hem een uitkomst, maar daar bleef het niet bij? Want zo kwam het weleens voor dat hij heftige rookontwikkelingen wist te maken door het opblazen van transistors en de kamer vol stond met rook.

Naarmate hij ouder werd ging hij zijn hobby verder uitbouwen, dat nam hij wel erg serieus en bouwde radiozendertjes. Op 16 jarige leeftijd ging hij de lucht in met zijn eerste zelfgebouwde radiozender op de frequentie 103.4 fm onder de naam ”Randstad FM”. Deze interesse kwam af van zijn vader (Cor, inmiddels overleden op 19 Februari 2015 ) die elektronicamonteur was, die net als hij zelf zenders bouwden voor vele grote radiostations destijds. Waaronder: Radio Atlantis Rotterdam, het orginele Radio Unique Amsterdam in de jaren ’70 ’80!, Radio Trans Atlantic, Radio Cortino, Radio Amor, Radio Hollywood, Radio Miamigo en nog vele anderen.

T’ja “Zo vader, Zo zoon”. Was dat destijds geen spelletje van de NCRV? Rond juni 2002 begon het radiogevoel weer te kribbelen en richtte hij Radio Unique op die tot op de dag van vandaag via het internet, mobiele telefoon en andere digitale kanalen te beluisteren is en die menig mens al heeft gevonden.